Το συγκεκριμένο γλυκό είναι ιδιαιτέρως χαμηλό σε θερμίδες, καθώς έχει ως βάση τα φρούτα και δεν περιέχει καθόλου λίπος. Παράλληλα προσφέρει διαιτητικές ίνες και βιταμίνες και καθώς περιέχει ξηρούς καρπούς προσφέρει ωφέλιμα λιπαρά, αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες.

Μερίδες: 4 μερίδες

 

Υλικά:

2 μεγάλα ώριμα αχλάδια

¼ κ.γ τριμμένη κανέλα

2 κ.γ μέλι

¼ φλιτζανιού καθαρισμένα και σπασμένα καρύδια

(προαιρετικά) γιαούρτι

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί (κόβουμε μια φέτα από το άλλο άκρο, έτσι ώστε να καθίσει στη σωστή θέση).

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μαχαίρι αφαιρούμε τα κουκούτσια. Πασπαλίζουμε με κανέλα, προσθέτουμε καρύδια στη μέση και περιχύνουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι σε κάθε ένα τεμάχιο. Ψήνουμε στον φούρνο περίπου 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα! Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με γιαούρτι και να τα προσφέρουμε στα παιδιά να τα απολαύσουν!

Ψητά αχλάδια με μέλι και καρύδια