Στην ομάδα αυτή ανήκουν τα διάφορα είδη κρέατος -«κόκκινου» και «λευκού», όπως συνηθίζεται να λέγονται- τα προϊόντα τους, αλλά και το αβγό. Ως «κόκκινο» θεωρούνται π.χ. το μοσχάρι, το χοιρινό, ενώ ως «λευκό» το κοτόπουλο, το ψάρι και τα θαλασσινά. Τα τρόφιμα αυτής της ομάδας δεν χρειάζεται να τα τρώμε κάθε μέρα, αλλά το καθένα λίγες φορές την εβδομάδα.
Δεν είναι όλοι οι «εκπρόσωποι» του κρέατος το ίδιο ευπρόσδεκτοι στη διατροφή μας. Ιδιαίτερη θέση έχουν τα ψάρια, τα οποία μας βοηθούν να έχουμε γερά κόκαλα και προστατεύουν την καρδιά μας, και χρειάζεται να τα τρώμε 2-3 φορές την εβδομάδα!