Καθώς τα παιδιά αγαπούν τα cupcakes είναι βέβαιο πως το συγκεκριμένο γλυκό θα τα ενθουσιάσει. Αποτελεί μια πιο ελαφριά εκδοχή από τις κλασικές συνταγές κέικ, καθώς δεν περιέχει πολλή ζάχαρη, αβγά αλλά και βούτυρο, συνεπώς έχει λιγότερα λιπαρά ενώ παράλληλα είναι αρκετά γλυκό λόγω των φρούτων που περιέχει. Δεν συνδυάζεται με κάποια επικάλυψη, όπως συνηθίζεται στα περισσότερα cupcakes, οι οποίες είναι συνήθως ιδιαιτέρως λιπαρές, παρά μόνο με άχνη και κανέλα, ώστε να έχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες. 

Μερίδες: 12-15 cupcakes

Υλικά:

1 και 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κούπα ζάχαρη

1 κ.γ baking powder

½ κ.γ μαγειρική σόδα

¼ κ.γ αλάτι

125 γρ βούτυρο

4 ώριμες μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες

2 αβγά

1 βανίλια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder,τη σόδα και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε το μίγμα με ένα μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και τέλος τις μπανάνες και τη βανίλια.

Σε μια φόρμα για cupcake τοποθετούμε χαρτάκια για cupcake και τα γεμίζουμε με το μίγμα (περίπου τα ¾,για να μην ξεχειλίσουν).

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου.

Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Cupcakes μπανάνας